Trusted guides

Trusted guides

Moving you forward

Read More

No-nonsense, full service

 • Administrative law
 • Construction and contracting law
 • Commercial law, e-commerce
 • Insolvency law, corporate recovery
 • Intellectual property law/ICT
 • Environmental law
 • Labour and social law
 • Real estate (disputes)
 • Corporate law/M&A
  Lees verder

  Forward solving, lateral thinking

  Accepting challenges. Providing solutions. Take away worries. Odigo prevents problems. We act as a sounding board and think along with you about your strategic choices. Our team of complementary specialists is as committed to your business as they are to the people behind it. Involvement is essential. With our combined expertise, we assist you on all fronts. Nationally and internationally. If necessary, right up to the court.

  We are lawyers and more. Sometimes we do things differently. Not because we can. It's because it works. We keep a total overview. Not only do we show the way, we also get you there. Take the wheel from you if the situation requires it. Occasionally we even row against the current. In short, we think ahead. Always with your interests and wishes in mind. No-nonsense in our work, accessible and informal in our contacts. Legally yours... Odigo.

  Lees meer

  Webinar niet-concurrentiebeding in het ondernemingsrecht

  In de onderhandeling over een contract of bij de redactie ervan, wordt wel eens gespeeld met termen die de vrijheid van ondernemen beperken. Het niet-concurrentiebeding is een voorbeeld daarvan. Het komt voor in uiteenlopende overeenkomsten en kan omschreven worden als een beding waarbij een partij zich ertoe verbindt om tijdens de duur of na het einde van het contract geen activiteiten uit te oefenen die concurreren met de activiteiten van de andere partij. Jan Coninx geeft tijdens een M&D-webinar op 26 mei 2020 een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen van het niet-concurrentiebeding in het ondernemingsrecht. Meer info of inschrijven op de website van M&D. U kan zich hier inschrijven.

  Inzamelactie notebooks voor kinderen van kansarme gezinnen

  Sinds de uitbraak van het Corona-virus zijn kinderen immers aangewezen op thuisonderwijs. Daarvoor is een computer of tablet echt noodzakelijk. Jammer genoeg heeft niet elk gezin zo'n toestel. Ondernemers voor een Warm België zamelen alle laptops in en heeft een team klaar staan om alle laptops terug gebruiksklaar te maken. Voel jij je ook geroepen om dit project mee te steunen? Dan kan je hier doneren of hier het formulier invullen om jouw oude laptops in te leveren. Ondernemers voor een Warm België is een initiatief van Promobutler Infinity Foundation VZW. Odigo is stichtend lid.

  Social distancing op de algemene vergadering: versoepeling van de bestaande regels

  Het aanbreken van de lente betekent voor veel ondernemingen het organiseren van hun jaarlijkse algemene vergadering. Hierbij de huidige dwingende regels van social distancing in acht nemen is echter geen kinderspel. Het virtueel organiseren van een algemene vergadering of de stemming van de aandeelhouders op afstand is geen sinecure en doorgaans niet voorzien in de statuten van de onderneming.

  Read more

  Fuck de Overzeese Sociale Zekerheid? Het arrest SF

  Heeft de Belgische Overzeese Sociale Zekerheid nog een toekomst na het arrest SF van het Hof van Justitie? Het Hof van Justitie voorziet toepassing van de coördinatieverordening wanneer er een voldoende nauwe aanknoping is met het grondgebied van de Europese Unie. Ook wanneer een werknemer zijn werkzaamheden buiten het grondgebied van de Unie verricht. De toepassing van de verordening op werkzaamheden buiten dat grondgebied heeft echter bijwerkingen. Het ruimt de Overzeese Sociale Zekerheid uit de weg. Of niet?

  Read more

  Uithuiszettingen en huurcontracten tijdens de coronacrisis

  De Vlaamse regering verbiedt tijdelijk alle uithuiszettingen tijdens de coronacrisis. Daarnaast kunnen huurders hun huurcontract tijdelijk per e-mail verlengen wegens buitengewone omstandigheden.

  Read more
  Journal