Trusted guides

Trusted guides

Moving you forward

En savoir plus

No-nonsense, full service

  • Droit administratif
  • Droit de construction et d'entreprise
  • Droit commercial, e-commerce
  • Droit d'insolvabilité
  • Propriété intellectuelle/ICT
  • Droit de l'environnement
  • Droit social
  • Droit de l'immobilier
  • Droit des sociétés, Fusac
    Lees verder

    Forward solving, lateral thinking

    Accepter les défis. Fournir des solutions. Faire disparaître les soucis. Odigo prévient les problèmes. Nous faisons office de caisse de résonance et réfléchissons avec vous quant à vos choix stratégiques. Notre équipe de spécialistes complémentaires est aussi engagée envers votre affaire qu'envers les personnes qui la soutiennent. L'engagement est essentiel. Grâce à notre expertise combinée, nous vous assistons sur tous les fronts. Au niveau national et international. Si nécessaire, jusqu'au tribunal.

    Nous sommes des avocats et plus encore. Parfois, nous faisons les choses différemment. Pas parce que nous le pouvons. Parce que ça marche. Nous gardons une vue d'ensemble. Nous ne vous montrons pas seulement le chemin, mais nous le faisons avec vous. Prenez le volant si la situation l'exige. Il nous arrive même de ramer à contre-courant. En bref, nous pensons à l'avenir, nous anticipons. Toujours en gardant à l'esprit vos intérêts et vos souhaits. Pas de non-sens dans notre travail, accessibles et informels dans nos contacts. Legally yours... Odigo.

    Lees meer

    De beschermingswaardigheid van onroerend erfgoed: naar sterkere bindende criteria. Doctoraatsproefschrift van Lise Vandenhende.

    Op 6 juli 2020 houdt Lise Vandenhende de verdediging van haar doctoraatsproefschrift in de Rechten van voor de U.Gent, over de beschermingswaardigheid van onroerend erfgoed. Het onderzoek van Lise Vandenhende resulteerde in 25 aanbevelingen met betrekking tot de selectie van onroerend erfgoed die leiden tot een doelmatiger beschermingsbeleid.

    Webinar 'Hoe omgaan met insolventie'

    Tijdig en doordacht optreden zijn de sleutels tot een succesvolle oplossing. Financieel moeilijkere tijden gaan vaak gepaard met het maken van keuzes. De onderneming die op tijd de problemen herkent en erkent zal andere keuzes kunnen maken dan die onderneming die zich midden in de crisissituatie bevindt. Tijdens dit webinar worden de verschillende fasen van een financiële crisis doorlopen. Jan Dessers gaat dieper in op het juridisch laatste redmiddel: de gerechtelijke reorganisatie. Een VKW-webinar in samenwerking met Deloitte en Odigo, donderdag 25 juni 2020, van 10u00 - 11u00. Schrijf in.

    “Beter een goede huur met een verre vriend”: regels medehuur in het Vlaams Woninghuurdecreet ingevoerd voor hedendaagse woonvormen

    Het concept medehuur, waarbij meerdere personen (geliefden maar ook kennissen, vrienden, collega’s, familieleden…) samen een huurwoning bewonen, is de laatste jaren enorm in opmars. Het roept echter ook diverse praktische en juridische vragen op. Woont u bijvoorbeeld in bij uw echtgenoot/echtgenote of wettelijk samenwonende partner zonder zelf een huurcontract te hebben getekend? Wat zijn dan uw rechten en plichten? Of woont u samen met vrienden in een huurwoning en wenst u voor het einde van de huurovereenkomst te verhuizen?  

    Het nieuw Vlaams Woninghuurdecreet, inwerking getreden op 1 januari 2019, tracht raad te brengen. Er worden regels ingevoerd die een kader scheppen voor deze nieuwe woonvormen.  Voorheen was geen wettelijke regeling voorzien voor medehuur. 

    Voor gehuwden en wettelijks samenwonenden is een apart regime met automatische bescherming voorzien. Voor alle feitelijk samenwonenden waaronder koppels die noch gehuwd noch wettelijk samenwonend zijn maar ook familie, vrienden, kennissen, collega’s… geldt een optionele bescherming. 
    En savoir plus

    De gewijzigde bescherming van de consument bij minnelijke invordering

    Een van oorsprong kleine schuld kan op heden snel oplopen door onder andere interesten en contractueel vastgelegde forfaitaire (schade)vergoeding (de zgn. schadebedingen). Door de invoeging van het boek XIX “Schulden van de consument” in het WER heeft de wetgever gepoogd om agressieve invorderingspraktijken aan banden te leggen en de consument te beschermen tegen een spiraal aan schulden. 

    En savoir plus

    Kunstgras aanleggen: een omgevingsvergunning aanvragen?

    Men maakt meestal niet meteen de link, maar ook kunstgras wordt beschouwd als verharding, net zoals ook het leggen van kiezels of grind als verharding moet worden beschouwd. Bijgevolg is het plaatsen van kunstgras in principe onderworpen aan de vergunningsplicht.

    En savoir plus
    Journal